Порошенко в Раді підбив підсумки декомунізації

Читать на русском
Україна створює власну ідентичність, захищаючи культурно-гуманітарний простір, впевнений президент.

За три роки в Україні в рамках декомунізації були перейменовані 32 міста та прибрані понад 1300 пам'ятників Леніну.

Про це президент України Петро Порошенко розповів під час виступу з посланням до Верховної Ради 7 вересня, передає «Слово і Діло».

Страхи декомунізації: чи вдалося українцям остаточно позбутися радянського минулого?«Ленінопад», перейменування населених пунктів та вулиць – однозначно потрібний процес «розлучення» України із старим радянським ідеологічним минулим. Втім, чи усвідомили українці справжню сутність процесу декомунізації та його місію?

«Протягом цих років ми ухвалили й уже реалізували низку найважливіших рішень у сфері гуманітарної політики та політики національної пам'яті. Створюємо власну ідентичність, захищаючи своє культурно-гуманітарний простір», – розповів президент України.

«За три роки ми провели декомунізацію: були перейменовані 32 міста, 25 районів, загалом – майже тисяча населених пунктів. Пам'ятників тільки Леніну прибрано понад 1300», – повідомив Порошенко.

Крім того, за його словами, Україна офіційно визнала та вшанувала український національно-визвольний рух, включаючи Українську повстанську армію.

«І День захисника України ми відзначаємо не 23 лютого, а 14 жовтня», – додав Порошенко.

Раніше одеський суд визнав незаконним рішення міськради про скасування декомунізації.

Нагадаємо, що 21 лютого Верховна Рада ухвалила закон про декомунізацію місцевих держадміністрацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: