Аграрний комітет вирішив долю мораторію на продаж землі

Читать на русском
Парламентський комітет із питань аграрної політики вирішив рекомендувати нардепам продовжити земельний мораторій.
Леонід Козаченко

Комітет Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин підтримав проект закону щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель.

Про це «Слову і Ділу» повідомив член комітету, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Леонід Козаченко.

«Комітет розглянув дев'ять законопроектів, що містили різні варіанти продовження мораторію на відчуження земель. Підтримали той, в якому йдеться про продовження на рік. Проект Лабазюка», – зазначив Козаченко.

За його словами, очікується, що законопроект може бути винесений на розгляд парламенту на засіданні в четвер, 6 грудня.

Зазначимо, що під час Погоджувальної ради спікер парламенту Андрій Парубій пообіцяв народним депутатам, що відповідний проект буде ухвалений до Нового року. На продовженні мораторію наполягала, зокрема, фракція «Батьківщини».

На відміну від законопроекту Сергія Лабазюка, низка зареєстрованих проектів щодо подовження мораторію на відчуження пропонувала затвердити терміни подовження більш ніж на рік. Так, зокрема, проекти Сергія Капліна та Юлії Тимошенко (№7350-2 та 7350-3 відповідно) пропонували продовжити мораторій до 2023 року, проект Олега Барни (7350-1) – до 2024 року. А проект депутата Юрія Левченко передбачав подовження мораторію до набуття чинності законом про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення, не вказуючи конкретних дат.

Нагадаємо, в Світовому банку закликали Україну провести земельну реформу.

Раніше у МВФ прокоментували земельну реформу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: