Захід починає вважати, що українська влада – частина проблем України, а не вирішення

Читать на русском
Богдан Яременко

Не випадково питання про ймовірне продовження військово-технічного співробітництва України з РФ чи ймовірність такого співробітництва через треті країни збігається в часі з низкою заяв, які ми чуємо від США та країн Європи, про те, що корупція в Україні є загрозою, рівнозначною російській агресії.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив український дипломат Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

Експерт зазначив, що останнім часом часто лунають заяви на адресу України з посилом, що у разі здійснення з боку української сторони несприятливих кроків у сфері боротьби з корупцією вся допомога може бути заморожена.

«Україна вже знає історію про «Кольчуги». І те, що відбувається зараз, починає нагадувати те, що відбувалося тоді», – підкреслив він.

Політика окремо від роботи: українським антикорупціонерам розповіли, як потрібно поводитисяВелика сімка радить українським антикорупційним органам не вдаватися в політику. Директор НАБУ Артем Ситник і голова САП Назар Холодницький зустрілися з послами G7.

«Про це можна багато говорити, але короткий висновок такий: країни Заходу починають офіційно схилятися до думки про те, що чинна українська влада радше є частиною проблем України та навколо України, а не частиною їх розв’язання», – додав дипломат.

Він уточнив, що наразі психологічний бар’єр «через війну та революцію українську владу потрібно будь-що підтримувати» подоланий.

«Тема «Україну можна й потрібно «бити», попри війну» починає опрацьовуватися в дуже конкретному плані», – резюмував Яременко.

Нагадаємо, голова МЗС Литви заявив, що корупція Україні шкодить так само, як і російська агресія.

Напередодні в Держдепартаменті заявили, що в зв'язку з конфліктами НАБУ, САП та ГПУ в них з'явилися сумніви з приводу бажання України побороти корупцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: