Холодницький розповів, як США відреагували на конфлікт ГПУ з НАБУ

Читать на русском
У Сполучених Штатах повністю підтримують дії Антикорупційних бюро і прокуратури, однак незадоволені діями Генпрокуратури.

Сполучені Штати Америки і Державний департамент підтримують антикорупційні органи, які діють в Україні, але незадоволені ситуацією, що склалася між Генеральною прокуратурою, Національним антикорупційним бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою.

Про це в інтерв'ю телеканалу «1+1» розповів керівник САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло».

«Перший меседж, який ми почули в Держдепартаменті США «ми вас підтримуємо на 1000%» – це дослівно. Друге – що всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом», – зазначив він.

«Третє – якщо є злочинні дії в діях працівників прокуратури, вони повинні бути вивчені слідством і направлено до суду або – закрито провадження. Так само якщо прокурори САП або НАБУ зробили якісь злочинні дії, повинні також нести відповідальність – за результатами об'єктивного і незалежного слідства», – заявив Холодницький.

На питання, чи буде «війна» в результаті протистояння між НАБУ, САП і ГПУ, Холодницький зауважив: «Якщо не буде рішення конфлікту, прогнозую, що так – буде війна, а жертвою, в результаті, стане вся країна».

«Якщо антикорупційні органи, які повинні працювати виключно в юридичній сфері, будуть «зніматися» з політичних мотивів – це крах всієї політичної та антикорупційної реформи точно», – підсумував Холодницький.

Нагадаємо, Служба безпеки спільно з ГПУ затримали агента НАБУ за підозрою в провокації хабара.

Пізніше в Бюро звинуватили СБУ та ГПУ в зриві операції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: