Майбутній музей Революції Гідності: для кількох тисяч експонатів немає місця

Читать на русском
У музею немає тимчасового приміщення й близько двох тисяч музейних предметів зберігаються в неналежних умовах та псуються.

Близько двох тисяч експонатів майбутнього Національного музею Революції Гідності зберігаються в неналежних умовах та псуються.

Про це заявила заступниця директора музею Антоніна Піпко під час спеціальної прес-конференції, яку зібрав Інститут національної пам'яті після скандалу зі стертими графіті, передає «Слово і Діло» з посиланням на ВВС.

Стало відомо, хто очолив комітет із розвитку музею Революції ГідностіГлава української держави Петро Порошенко призначив співголів комітету з розвитку комплексу Героїв Небесної сотні.

«Артефакти, зібрані для музею, в небезпеці. У музею немає тимчасового приміщення, близько двох тисяч музейних предметів зберігаються в неналежних умовах і псуються. Їх не охороняють», – заявила Антоніна Піпко.

Директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович анонсував, що вже у вересні 2017 року мають оголосити конкурс на проект будівництва Національного музею Революції Гідності.

За його словами, цього місяця Київрада має виділити земельну ділянку для будівництва музею на Алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва.

«Впродовж 2018-2019 років мають збудувати першу чергу комплексу», – анонсував В'ятрович.

Уряд схвалив проведення конкурсу на будівництво музею Революції ГідностіБудівля Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності – буде розташована в Печерському районі

До зведення музею В'ятрович пропонує зберігати всі експонати в Українському домі на Європейській площі.

Антоніна Піпко натомість запропонувала тимчасово зберігати експонати в приміщенні магазину, на фасаді якого стерли фрески часів Євромайдану, але остаточного рішення досі немає.

Нагадаємо, 3 вересня активісти обмалювали стіни й розбили двері та вікна салону меблів «Емпоріум» на вулиці Грушевського в Києві у відповідь на зникнення з фасаду будівлі графіті часів Євромайдану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: