США звинуватили РФ у обстрілі мирних районів Донбасу

Читать на русском
США звинуватили РФ у ракетних і артилерійських обстрілів на Донбасі і закликали Кремль зробити кроки по врегулюванню гуманітарної кризи.

США звинуватили РФ у ракетних і артилерійських обстрілів на Донбасі та закликали Кремль зробити кроки по врегулюванню гуманітарної кризи.

Про це заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт, передає «Слово і Діло».

Припинення гуманітарної допомоги: в чому причини кризи та чи впорається Донбас без підтримки ООНООН припиняє гуманітарну та продовольчу допомогу мирним жителям на Донбасі через проблеми фінансування в Організації. Чи впорається Україна без підтримки ООН, розбирались експерти.

«Ситуація в Україні, на жаль, не поліпшується. США, як і раніше глибоко стурбовані ескалацією насильства і погіршенням гуманітарної ситуації в східній частині України», - підкреслила Нойерт.

«США знову закликають Росію припинити артилерійські і ракетні обстріли українських мирних районів і дотримуватися режиму припинення вогню», - заявила вона.

Карта АТО: ситуація на сході України на 13 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 13 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів

«Гуманітарна ситуація на сході України зараз гірше, ніж за останні три роки. Ми закликаємо Росію зробити негайні кроки по врегулюванню гуманітарної кризи шляхом виведення своїх сил і згоди на надійну миротворчу місію ООН», - сказала Нойерт.

«США також закликають Україну зробити більше для захисту цивільного населення і стратегічної інфраструктури», - зазначила прес-секретар Держдепу.

Раніше в ПАРЄ закликали Росію припинити підтримку бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо також, що на Донбасі місцевий житель стріляв в мера.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: