У ПАРЄ закликали Росію припинити підтримку бойовиків на Донбасі

Читать на русском
У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) закликали Російську Федерацію припинити підтримку бойовиків на Донбасі.

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) закликали Російську Федерацію припинити підтримку бойовиків на Донбасі.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні ПАРЄ.

Український представник в ПАРЄ розказав, чим закінчиться мовний конфлікт з УгорщиноюРішення Венеційської комісії, згідно якого український закон про освіту визнано таким, що відповідає європейським нормам та стандартам, практично знімає мовну проблему і в ПАРЄ.

«Прийнявши проект резолюції на основі доповіді, підготовленої Егідіюса Варейкіс (Литва), комітет закликав всі держави-члени« використовувати свої спільні політичні зусилля, щоб покласти край цьому конфлікту і страждань цивільного населення (в Криму, - ред.)», - йдеться в повідомленні ПАРЄ.

Також вказується, що всі сторони війни повинні «звільняти і обмінювати військовополонених і людей, захоплених в заручники під час війни».

У прийнятому тексті міститься заклик до російської влади припинити будь-яку фінансову і військову підтримку незаконних збройних груп в Донецькій і Луганській областях, забезпечити дотримання прав людини і безпеки всіх людей, що живуть в включеному Криму, і забезпечити безперешкодний доступ міжнародних організацій на територію окупованого Криму.

ПАРЄ також закликала Україну змінити Кримінальний кодекс відповідно до положень міжнародного гуманітарного права.

«Українській владі слід привести Кримінальний кодекс відповідно до положень міжнародного гуманітарного права, прийняти законодавство про дії з гуманітарного розмінування і переглянути закон про гуманітарну допомогу, щоб полегшити процедуру доставки гуманітарної допомоги постраждалим від війни територіям», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що ПАРЄ обговорить проект резолюції на своєму наступному пленарному засіданні в Страсбурзі 22-26 січня 2018 року.

Як повідомлялося, російська делегація в 2018 році не повернеться в Парламентську асамблею Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: