Спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад тисячу вибухів на Донбасі

Читать на русском
Учасники СММ ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, при цьому зафіксувавши більше тисячі вибухів в Донецькій області.

Учасники СММ ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, при цьому зафіксувавши більше тисячі вибухів в Донецькій області.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в звіті місії.

Міністерська «трійка» ОБСЄ ухвалила заяву щодо УкраїниЧлени міністерської «трійки» ОБСЄ (Німеччина, Австрія та Італія) за підсумками Ради міністрів у Відні ухвалили окрему заяву щодо України.

«СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення їх кількості в Луганській області в порівнянні з попередньою добою», - йдеться в повідомленні.

Так, в Чермалику спостерігачі бачили пошкодження цивільних об'єктів в житлових районах внаслідок обстрілів з важкого і легкого озброєння.

«У Донецькій області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши більше 1 000 вибухів, в порівнянні з попередньою добою (приблизно 860 вибухів)», - йдеться в звіті.

Вдень 11 грудня, ведучи спостереження на залізничній станції в місті Ясинувата протягом приблизно 5 годин, спостерігачі чули близько 330 вибухів невизначеного походження.

У Авдєєвці учасники місії чули близько 8 вибухів невизначеного походження. У Горлівці спостерігачі чули близько 40 вибухів.

«Увечері 10 грудня о підконтрольному урядові Світлодарську спостерігачі чули 280 вибухів. Увечері 10 і в ніч на 11 грудня камера СММ, встановлена в 1 км на північний захід від с. Широкино зафіксувала 1 вибух невизначеного походження», - зазначено в повідомленні.

У той же час, в Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попередньою добою.

Як повідомлялося, бойовики «ДНР» заборонили спостерігачам місії ОБСЄ контактувати з місцевими жителями тимчасово окупованій Горлівки.

Нагадаємо, з початку конфлікту на сході України і в 15 листопада 2017 в результаті конфлікту постраждали 35 тис. 81 осіб, в тому числі 10 тис. 303 людини - загинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: