Повернення Росії до ПАРЄ: в українській делегації назвали причини

Читать на русском
Аргументи генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про необхідність повернути Росію до складу ПАРЄ не витримують критики. Про це сказав народний депутат Борислав Береза.

Аргументи генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про необхідність повернути Росію до складу ПАРЄ не витримують критики.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив представник української делегації в ПАРЄ, народний депутат Борислав Береза.

Зокрема, за його словами, Ягланд лицемірить, обґрунтовуючи необхідність повернути Росію до ПАРЄ прагненням забезпечити можливість громадянам РФ захищати свої права в ЄСПЛ.

«Річ у тім, що Росія нещодавно ухвалила закон про те, що рішення судів місцевої юрисдикції важливіші за рішення європейських судів. Росія давно вже не виконує рішення ЄСПЛ. Тому це лицемірство, розраховане на неінформованих людей. У самій же Парламентській асамблеї чудово розуміють, що відбувається», – розповів Береза.

Також, за словами українського представника в ПАРЄ, досить слабким аргументом є перспектива втрати РЄ членських внесків, які Росія відмовляється платити до відновлення повноважень своєї делегації.

«Це геть не критична сума – щось близько 10% від суми всіх внесків. Мабуть, «печеньки», які хоче отримати Ягланд, так сильно туманять його мозок, що він відкрито лобіює інтереси Москви», – заявив Береза.

Нагадаємо, влітку Росія заявила, що перестає робити внески до бюджету ПАРЄ, якщо туди не повернуть російську делегацію. Наприкінці осені генсек РЄ Турбйорн Ягланд заявив про необхідність повернути російську делегація до ПАРЄ під приводом того, що в іншому разі громадяни РФ не зможуть захищати свої права в ЄСПЛ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: