Черниш виступає за створення єдиного реєстру зниклих безвісти

Читать на русском
Міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш закликає створити реєстр зниклих безвісти в Україні.
Вадим Черниш

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступає за створення в Україні єдиного реєстру зниклих безвісти.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс».

Міністр повідомив, що Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб спільно з депутатами Верховної Ради розробило законопроект про врегулювання статусу зниклих безвісти.

Рік роботи Кабміну: хто з міністрів Гройсмана виконав найбільше своїх обіцянок?Слово і Діло склало рейтинг відповідальності та безвідповідальності членів чинного Кабінету міністрів під головуванням Володимира Гройсмана за перший рік їхньої роботи.

«Законопроект передбачає створення єдиного реєстру зниклих безвісти, що дасть змогу нам зрозуміти загальну картину... Маючи такий формальний перелік, можна буде провадити роботу щодо цих людей, і тут мова не лише про проведення формального розслідування, а швидше про встановлення їхньої долі», - сказав він.

Голод, міграція, безробіття і бандитський терор: як сьогодні живе ДонбасДиректор Центру досліджень проблем громадянського суспільства оцінив гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Міністр зазначив, що під час розроблення закону застосовувався досвід Міжнародного комітету Червоного Хреста, ООН та інших країн, в яких відбувалися збройні конфлікти. За його словами, міжнародний досвід показує важливість правильної організації процесу подання заяви про зникнення.

Черниш додав, що міжнародні партнери готові надати необхідне матеріально-технічне забезпечення для роботи реєстру, зокрема програмне забезпечення.

Нагадаємо, що раніше міністр пообіцяв, що українська влада не буде припиняти постачання води на території ОРДЛО з гуманітарних міркувань.

А 21 липня 2016 року Вадим Черниш пообіцяв спростити умови вступу до українських ВНЗ для абітурієнтів з окупованого Криму. Побачимо, чи вдасться чиновнику виконати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: