Адвокат повідомив точне місцеперебування українського заручника Клиха

Читать на русском
Клиха тримають у лікарні в Магнітогорську. З яким діагнозом в'язня Кремля перевели з в'язниці до лікарні, не повідомляється.

Українського заручника Станіслава Клиха утримують у лікарні в російському Магнітогорську.

Про це повідомив адвокат Ілля Новіков, передає «Слово і Діло».

Залишається невідомим, чому та з яким діагнозом Клиха перевели до лікарні, оскільки офіційно рідним про це нічого не повідомляють.

«За останньою інформацією, Станіслав Клих у лікарні в Магнітогорську, а не в Челябінську, як повідомлялося минулого тижня. В зв'язку з чим його туди перевели та який у нього діагноз, рідним офіційно не повідомляють», – написав Новіков.

Як відомо, днями з'явилася інформація про те, що незаконно засудженого в Росії громадянина України Станіслава Клиха, який відбуває покарання в Челябінській області, перевели до лікарні для проходження обстеження або лікування. Водночас ані адвокат, ані родичі ув'язненого не володіють інформацією про те, до якого саме медичного закладу перевели Клиха, з якою метою та на який термін. Зазначений факт дуже турбує матір ув'язненого.

У зв'язку з цим уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням встановити місцеперебування Клиха.

Раніше повідомлялося, що політв'язня Клиха можуть звільнити на підставі хвороби.

У грудні 2016 року міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров запропонував звільнити українських бранців Сенцова, Клиха та Карпюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: