Суд РФ не відпустив Павла Гриба під домашній арешт

Читать на русском
Суд РФ відмовив у апеляційній скарзі українцю Павлу Грибу, якого в Росії підозрюють у підготовці теракту.

Суд РФ відмовив у апеляційній скарзі українцю Павлу Грибу, якого в Росії підозрюють у підготовці теракту.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це розповів батько Павла Ігор Гриб, пише УНН.

Раніше захист просив відпустить Павла із СІЗО під домашній арешт. Суддя відмовила в скарзі, повідомили сьогодні деякі ЗМІ.

«До мене також надійшла така інформація і, на жаль, вона була очікуваною, тому ми й не сподівалися, що вони змінять запобіжний захід, бо, на жаль, таких прецедентів немає, і незважаючи на всі ті підстави, які ми обґрунтовували – те, що у сина хвороба, йому потрібна медична допомога, він нікуди не втече, – російський суд на це не звертає уваги», – зазначив батько Павла.

За його словами, він планує й надалі вживати юридичнихі заходів для повернення сина, але про деталі повідомляти відмовився.

Гриб-старший повідомив також, що можливості побачитися із сином у нього досі немає.

Нагадаємо, 18 жовтня Жовтневий райсуд Краснодара продовжив термін утримання під вартою викраденого в Білорусі російськими спецслужбами Павла Гриба до 4 січня 2018 року.

Гриб зник 24 серпня в Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному й передали іншим невідомим людям в якомусь лісі. Понад добу його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де «законно» оформили арешт.

Білорусь своєї провини у викраденні українця російськими спецслужбами не визнає.

За офіційною інформацією, Гриб перебуває в краснодарському СІЗО. Його звинувачують у підготовці теракту на території РФ. Українцю загрожує термін ув'язнення від трьох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: