Справа Гриба: чи дозволять українським лікарям приїхати до РФ

Читать на русском
МЗС вимагає від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями МОЗ Павла Гриба, якого утримують у російському СІЗО.  Йому пред'явлено звинувачення щодо терористичної діяльності.

Міністерство закордонних справ України вимагає від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями МОЗ України Павла Гриба, якого утримують у російському СІЗО.

Про це у Twitter повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло».

«Павла Гриба відвідав консул. Враховуючи стан його здоров'я, вимагаємо повторно від РФ надати дозвіл на обстеження фахівцями МОЗ України», - написала вона.

Раніше батько хлопця Ігор Гриб повідомив, що під час зустрічі було заборонено говорити українською мовою й передавати ліки.

КДБ Білорусі зробив заяву щодо затриманого українського журналістаПредставник КДБ Білорусі заявив, що Шаройко створив агентурну мережу серед громадян Білорусі, які за винагороду збирали для нього відомості.

Нагадаємо, 7 вересня стало відомо, що зниклий в Білорусі українець Павло Гриб утримується в Краснодарському СІЗО у РФ.

Грибу пред'явлено звинувачення за ч. 1 ст. 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності).

А 20 вересня в МЗС Білорусі була направлена нота з проханням прискорити надання інформації про обставини затримання Гриба.

Однак до цього часу посольство України в Республіці Білорусь та МЗС України не отримали відповіді або офіційного роз'яснення щодо цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: