Викрадення Гриба: суд розглядатиме апеляцію скайпом

Читать на русском
Незаконно утримуваний у Росії українець Павло Гриб не буде присутнім на судовому засіданні 7 листопада. Він вийде на зв'язок скайпом. Рідних до українця не пускають.

Незаконно утримуваний у Росії 19-річний українець Павло Гриб буде відсутнім на судовому засіданні 7 листопада. Він вийде на зв'язок скайпом.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на батька викраденого Ігоря Гриба, пише «Слово і Діло».

«Це буде апеляційний суд, на жаль, вінпроходитиме в режимі відеоконференції відповідно до законодавства РФ. Як нам повідомив російський адвокат Андрій Сабінін, до суду його не привезуть», – повідомив він.

За словами батька українця, на судове засідання поїдуть журналісти та родичі. Він повідомив, що про стан здоров'я його сина зараз нічого не відомо.

Нагадаємо, 18 жовтня Жовтневий райсуд Краснодара продовжив термін утримання під вартою викраденого в Білорусі російськими спецслужбами Павла Гриба до 4 січня 2018 року.

Гриб зник 24 серпня в Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному й передали іншим невідомим людям в якомусь лісі. Понад добу його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли до Смоленської області, де «законно» оформили арешт.

Білорусь своєї провини у викраденні українця російськими спецслужбами не визнає.

За офіційною інформацією, Гриб перебуває в краснодарському СІЗО. Його звинувачують у підготовці теракту на території РФ. Українцю загрожує термін ув'язнення від трьох років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: