Холодницький розповів про роль співробітників ФБР в НАБУ

Читать на русском
У НАБУ на ротаційній основі перебувають співробітники ФБР США, але вони не беруть участі у проведенні розслідувань.

У НАБУ на ротаційній основі перебувають співробітники ФБР США, але вони не беруть участі у проведенні розслідувань.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький увечері 10 грудня в ефірі 1+1.

«ФБР діє в Україні на підставі меморандуму про взаєморозуміння», - сказав він, додавши, що не говорив би про «спільні з ФБР спецоперації».

«Представники ФБР знаходяться в НАБУ на ротаційній основі, їх допомога полягає в наданні консультацій, обміні досвідом та інформацією, у прискоренні, можливо, деяких міжнародних доручень .... Але працівники ФБР не розслідують справи, працівники ФБР не включені до складу груп детективів, працівники ФБР не бігають з пістолетами по місті Києві і не ловлять людей», - пояснив він.

Порошенко заявив про невтручання в конфлікт із НАБУПрезидент України Петро Порошенко під час візиту до Литви заявив, що не допустить політичного втручання в роботу антикорупційних органів.

Раніше в ФБР заявили, що співпрацюють з НАБУ на підставі Меморандуму про взаєморозуміння, який прийнятий у 2016 році і дозволяє американському відомству надавати допомогу у сфері розслідувань.

Як відомо, Луценко назвав протизаконною спецоперацію ФБР і НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: