СБУ отримала всю агентурну мережу НАБУ – ЗМІ

Читать на русском
Служба безпеки вилучила безліч матеріалів і даних Національного антикорупційного бюро під час обшуків на конспіративних квартирах відомства. Ба більш, вона отримала всю агентурну мережу НАБУ.

Служба безпеки вилучила безліч матеріалів і даних Національного антикорупційного бюро (НАБУ) під час обшуків на конспіративних квартирах відомства.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Українська правда».

За словами джерела видання, під час двомісячних слідчих дій СБУ не лише вирахувала конспіративну квартиру агента НАБУ під прикриттям, але й поставило там прослуховування.

Відзначається, що дані, отримані при здійсненні негласних слідчих дій, стали підставою для проведення обшуків на інших конспіративних квартирах і приходу силовиків у НАБУ.

Співрозмовник УП зазначив: «На конспіративних квартирах вилучили гору всього. Всі флешки з матеріалами та протоколами негласних слідчих дій у всіх справах, дані всіх агентів. Всю агентурну мережу НАБУ отримала СБУ».

Видання пише, що поки справжні масштаби витоку, який міг відбутися, оцінити складно, оскільки в НАБУ жодним чином не коментують подробиць обшуків. Немає коментарів і від СБУ.

«Історія із затриманням агента під прикриттям – далеко не перша спроба знищити НАБУ. Однак вона може мати серйозний ефект, якщо в її результаті дані про агентурну мережу потраплять не в ті руки. З іншого боку, розкриття інформації про агентів значно ускладнить роботу самого Бюро, що може призвести до гальмування боротьби з корупцією загалом», – ідеться в матеріалі.

Нагадаємо, що 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що СБУ затримала агента НАБУ при спробі підкупу заступниці голови ДМС Діни Пімахової. У відомстві уточнили, що син колишнього депутата від Партії регіонів Юрія Боярського пропонував посадовій особі 15 тисяч доларів нібито за легалізацію іноземців в Україні.

НАБУ більш ніж півроку документувало діяльність Пімахової, яка перебувала в оперативній розробці того ж підрозділу детективів, що вів слідство щодо народного депутата Борислава Розенблата – фігуранта резонансної «бурштинової справи».

Згодом у НАБУ заявили про те, що Генеральна прокуратура та Служба безпеки незаконно втрутилися та зірвали спецоперацію Бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання в Державній міграційній службі.

Водночас Пімахова заявила, що не знала про проведення спецоперації НАБУ, а також додала, що за власною ініціативою подала заяву до СБУ про запропонований хабар.

Своєю чергою генпрокурор Юрій Луценко заявив, що вважає звинувачення на адресу затриманого детектива НАБУ цілком обґрунтованими.

Згодом НАБУ оприлюднило фрагменти розсекречених аудіо- та відеоматеріалів, отриманих під час проведення негласних слідчих дій у рамках спецоперації, які доводять, що чиновниця ДМС дійсно могла бути причетною до корупційних схем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: