Яценюк розповів про зникнення Януковича

Читать на русском
Апарат ВР намагався зв’язатися з тодішнім президентом Віктором Януковичем та з його адміністрацією.  У зв’язку з його самоусуненням Рада більшістю голосів ухвалила рішення про тимчасове покладання обов’язків президента на  Олександра Турчинова.

Апарат Верховної Ради України намагався зв’язатися з тодішнім президентом Віктором Януковичем та з його адміністрацією. У зв’язку з його самоусуненням Верховна Рада більшістю голосів ухвалила рішення про тимчасове покладання обов’язків президента на голову Верховної Ради Олександра Турчинова.

Про це сьогодні розповів колишній прем’єр-міністр {embe в Оболонському районному суді]} Києва як свідок у кримінальному провадженні за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича. Як інформує «Слово і Діло», про це передає УНН.

Яценюк іде в президенти: головний сигнал Банковій та перспективи НФЕкс-прем'єр-міністр анонсував участь у виборах під час з'їзду своєї фракції. Оцінку ситуації дали експерти.

«Віктор Янукович зник із 21 на 22 лютого. Ніхто не знав, де перебуває Віктор Янукович», – наголосив Яценюк.

«Відповідно до цієї угоди (про відновлення парламентсько-президентської республіки – ред.) та публічної заяви тодішнього президента Януковича, такий акт законодавства має бути підписаний. Однак 22 лютого (2014 року – ред.) у всіх ЗМІ було показане інтерв’ю тодішнього президента Януковича, я зараз не пригадую чітку фразу, але спробую її повторити, де він сказав: «Я нічого підписувати не буду». Таким чином, Віктор Янукович відмовився від підписання цієї угоди. Незважаючи на це, апарат ВР, за моїми даними, намагався зв’язатися як з Януковичем, так і з його адміністрацією. І були відповідні документи. А саме акт законодавства переданий до парламенту з тією метою, щоб цей акт був підписаний», – сказав він.

За словами Яценюка, жодна посадова особа, як і сам Янукович, не вказала на те, де вони переюувають та чи повернеться Віктор Янукович до виконання обов’язків.

Відповідаючи на запитання прокурора про те, чи були намагання Януковича в якийсь спосіб зв’язатися з ним після 27 лютого 2014 року, Яценюк відповів: «Остання телефонна розмова відбулася 22 числа (22 лютого 2014 року – ред.)».

Крім того, екс-прем’єр зазначив, що загрози його життю не було, оскільки це підтверджується тим, що сам Янукович відмовився від державної охорони.

Нагадаємо, в суді триває допит Арсенія Яценюка у справі про держзраду Віктора Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: