Краще пізно, ніж ніколи: нерухомість Януковича була арештована лише в 2017 році

Читать на русском

Українська влада лише в 2017 році наклала арешт на все нерухоме майно, що належить екс-президенту Віктору Януковичу. Його колишня дружина Людмила Янукович досі може вільно розпоряджатися своїм майном.

Українська влада лише в 2017 році наклала арешт на все нерухоме майно, що належить екс-президенту Віктору Януковичу. При цьому його колишня дружина Людмила Янукович досі може вільно розпоряджатися своїм майном.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо з інформації, що міститься в Єдиному реєстрі нерухомого майна.

Так, відомості про обтяження, накладені судом на земельну ділянку в Нових Петрівцях під Києвом, що належить Віктору Януковичу (очевидно, саме на ній розташована резиденція «Межигір'я»), датуються 25 березням 2015 року. А ось запис про обтяження, накладені судом на квартиру Віктора Януковича в елітному житловому комплексі на Оболонській набережній у Києві, зроблений лише 19 січня 2017 року. Тобто арешт на всю нерухомість екс-президента був накладений українською владою лише через три роки після його втечі.

Арешт на нерухомість старшого сина Віктора Януковича Олександра був накладений ще в серпні 2014 року. Під обтяження потрапив цілий житловий будинок у Донецьку площею 1077,3 кв. м на вул. Райніса. Якщо врахувати, що в Донецьку свого часу великою популярністю користувалися квартири хрущовського зразка на 30 квадратів для сімей шахтарів, то син екс-президента один жив на житловій площі, на якій могли б розміститися приблизно 36 сімей.

Колишня дружина Віктора Януковича Людмила вже під час війни на Донбасі придбала в окупованому Донецьку нерухомість на тій же вул. Райніса. Згідно з інформацією з Єдиного реєстру, жінка купила ділянку площею 0,16 га та будинок на 367,4 кв. м. Відповідні документи були оформлені 17 грудня 2015 року.

У селищі Урзуф у районі Маріуполя Людмила Янукович також має будинок на 304,1 кв. м. Документи про права власності на це майно були оформлені 16 січня 2014 року, коли в Києві вже повним ходом відбувався Майдан.

Щоправда, арешту на все описане вище майно Людмили Янукович немає. Це пов'язано з тим, що на момент втечі екс-президент України Віктор Янукович уже був юридично розлучений зі своєю дружиною, але тримав це в секреті й жив у цивільному шлюбі з Любов'ю Полежай, від якої, за даними ЗМІ, вже має сина.

Раніше Генеральна прокуратура спростувала повідомлення про остаточне повернення резиденції «Межигір’я» в державну власність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: