Справа про держзраду Януковича: суд чекає Авакова та Яценюка

Читать на русском
О 14 годині в понеділок, 11 грудня, спочатку планують заслухати свідчення Яценюка, а о 16 – Авакова.

Оболонський райсуд Києва 11 грудня заслухає Арсена Авакова та Арсенія Яценюка у справі про державну зраду, порушену проти екс-президента Віктора Януковича.

Це підтвердив «Українській правді» сам міністр внутрішніх справ, повідомляє «Слово і Діло».

Помилки Януковича, які вже робить ПорошенкоПодії навколо Міхеіла Саакашвілі поки ще далекі від великих бійок із правоохоронцями на вулиці, але все може статися миттєво.

О 14 годині в понеділок, 11 грудня, попередньо планують заслухати свідчення Яценюка, а о 16 – Авакова.

Відзначимо, в липні Янукович відкликав своїх адвокатів із судового процесу про державну зраду. Йому призначали державних захисників.

Раніше повідомлялося, що українська влада лише в 2017 році наклала арешт на все нерухоме майно, що належить екс-президенту Віктору Януковичу. При цьому його колишня дружина Людмила Янукович може вільно розпоряджатися своїм майном.

Так, відомості про обтяження, накладені судом на земельну ділянку, що належить Віктору Януковичу, в Нових Петрівцях під Києвом (очевидно, саме на ній розташована знаменита резиденція «Межигір'я»), датуються лише 25 березня 2015 року. А ось запис про обтяження, накладені судом на квартиру Віктора Януковича в елітному житловому комплексі на Оболонській набережній у Києві, зроблений лише 19 січня 2017 року. Тобто арешт на всю нерухомість екс-президента був накладений українською владою лише через три роки після його втечі.

Нагадаємо також, що захист Януковича раніше вимагав допитати Арсена Авакова та генпрокурора Юрія Луценка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: