Корупція чи провокація: в БПП вважають, що слід перевірити діяльність НАБУ

Читать на русском
Кримінальні провадження, які розслідувало Національне антикорупційне бюро, мають бути перевірені іншими правоохоронними органами.

Кримінальні провадження, які розслідувало Національне антикорупційне бюро, мають бути перевірені іншими правоохоронними органами.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Бригинець.

«З огляду на ті звинувачення, які Генпрокуратура публічно висунула до працівників НАБУ, – я маю на увазі, що працівники НАБУ провокували держслужбовця взяти хабара, – виникає низка запитань. Наприклад, у НАБУ лежать кілька десятків справ щодо хабарів. У яких із цих справ дійсно було вимагання хабара, а в яких НАБУ діяло такими ж методами, тобто провокувало хабара? Як про це дізнатися зараз? Тому мені здається, що сьогодні правоохоронним органам потрібно підіймати всі ці справи й перевіряти, чи це було справді вимагання, чи провокація», – сказав Бригинець.

«Якби ця операція (щодо першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової – ред.) була НАБУ завершена, якби прокуратура та СБУ не втрутилися, ми б ніколи не дізналися, що там була провокація хабара. Агенти доводили б, що в них його вимагали. Тобто надавали завідомо недостовірну інформацію. І я не впевнений, що якщо вони цього разу так робили, то не було інших схожих випадків. Тому варто все перевірити», – додав нардеп.

За словами народного депутата, перевіряти вже завершені справи має орган, який має на це повноваження.

«Можливо, це має робити СБУ, адже корупція загрожує національній безпеці, а СБУ відповідає за безпеку. Можливо, має перевірити Генпрокуратура, а можливо, це має стати першими справами Державного бюро розслідувань», – наголосив політик.

Нагадаємо, 4 грудня, на Погоджувальній раді в парламенті керівник фракції БПП Артур Герасимов звернувся з ініціативою запросити та заслухати у Верховній Раді керівників НАБУ, СБУ та Генпрокуратури щодо останніх подій навколо операції НАБУ щодо першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: