У ГПУ розповіли, яка частина «Межигір’я» належить державі

Читать на русском
Генпрокуратура спростувала повернення Межигір’я у державну власність.  Тільки територія належить державі, а розташовані на ній будівлі досі належать компанії Танталіт.

Генеральна прокуратура спростувала повідомлення про остаточне повернення резиденції «Межигір’я» у держану власність.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів Громадському радіо керівник Департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Наразі тільки територія «Межигір’я» належить державі, а розташовані на ній будівлі досі належать компанії «Танталіт» та колишньому президенту Віктору Януковичу. Водночас усі ці будівлі перебувають в арешті у рамках кримінального провадження.

«Рішення стосовно цих будівель може бути прийняте лише за результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно колишнього президента, чи тих людей, які допомагали йому у заволодінні Межигір’ям», — зазначив Сергій Горбатюк.

За його словами, Господарський суд повернув в державну власність земельні ділянки ще у 2015 році, а сьогодні «було прийняте рішення за позовом прокуратури міста Києва про визнання незаконним продажу державної резиденції «Межигір’я».

Раніше міністр екології та природніх ресурсів України Остап Семерак заявив, що Вищий господарський суд України ухвалив рішення, яким зазначена резиденція переходить у власність держави.

За його словами, Мінприроди ініціювало судовий розгляд та повернення майна від Януковича до держави. Далі відбуватиметься інвентаризація держмайна і визначення органу управління ним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: