Антигрузинська кампанія: чи візьмуться США мирити Порошенка та Саакашвілі

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

У нас уже настільки демонстративно й із будь-якого питання звертаються до США, що це виглядає абсурдно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи втручання США в ситуацію із затриманням Міхеіла Саакашвілі.

«НАБУ з Генпрокуратурою посварилися – мирять їх США, Порошенко із Саакашвілі посварилися – також мирять США. Скоро збори за житлову площу будуть вирішуватися у Вашингтоні», – зазначив політолог.

Однак у цій ситуації розраховувати на США особливо не варто, оскільки, на його думку, Америка відреагувала більш ніж м'яко.

«Якщо згадати позицію Вашингтона в 2004 році, щодо другого Майдану, то вона була жорсткою й безкомпромісною. Вони висловлювали свої обурення, вимагали від влади припинити тиск на демократичні процеси», – додав Бондаренко.

Наразі ж риторика більш ніж м'яка – вони лише сказали, що питання Саакашвілі буде вирішене в рамках українських законів, уточнив він.

Невловимий Саакашвілі: що буде даліОкрім страху перед законом і правоохоронними органами, більшість українців ще втратили довіру до влади.

«Представники Держдепартаменту взагалі розвели руками. Вони дали чіткий сигнал, що не можуть впливати на рішення української влади, навіть якщо їм вони не подобаються», – підкреслив експерт.

За його словами, цей конфлікт буде нашою внутрішньою проблемою.

«Насправді, США все відправили на розгляд Порошенка й дали можливість йому самому вирішувати, що робити далі із Саакашвілі», – резюмував Кость Бондаренко.

Додамо, раніше в американському посольстві висловили сподівання, що конфлікт буде вирішений у рамках закону.

Скільки обіцянок встиг виконати за час своєї діяльності Міхеіл Саакашвілі, а що з обіцяного провалив, можна подивитися в досьє політика за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: