Хто головний: чи буде ВР контролювати НАБУ

Читать на русском
Самопоміч зареєструвала у Верховній Раді альтернативний законопроект щодо парламентського контролю за антикорупційними органами.

Депутати від фракції «Самопомочі» Олена Сотник і Вікторія Войцицька зареєстрували у Верховній Раді альтернативний законопроект №7362-1 щодо парламенстского контролю за антикорупційними органами.

Відповідний документ з'явився на сайті Ради 7 грудня, пише «Слово і Діло».

У пояснювальній записці до проекту закону зазначається, що Верховна Рада не може контролювати діяльність НАБУ, САП, ДБР та НАЗК шляхом висловлення недовіри їхнім керівникам, оскільки «це створюватиме можливість впливу на їхню діяльність і ставитиме під загрозу їх незалежність». Документом пропонується передбачити здійснення парламентського контролю за діяльністю цих відомств, але лише шляхом заслуховування звітів їхніх керівників.

Нагадаємо, напередодні розгорівся скандал через внесення до порядку денного законопроекту №7362, внаслідок якого антикорупційні органи потрапили б у залежність від керівництва держави, а антикорупційна реформа опинилася б під загрозою.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що українська влада має зупинити атаку на Національне антикорупційне бюро й створити антикорупційний суд.

У США заговорили про скорочення допомоги Україні в разі, якщо Верховна Рада зніме Єгора Соболєва з посади голови антикорупційного комітету й підтримає звільнення директора НАБУ без аудиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: