У Мін’юсті запустили онлайн-платформу «Я маю право!»

Читать на русском
На сайті можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, а також дізнатися, куди звернутися в разі порушення прав.

Запуск офіційного сайту «Я маю право!» допоможе громадянам отримати інформацію про свої права та інструкції для їх захисту.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мін'юсту.

«За 3 роки ми створили одну з найкращих систем надання безоплатної правової допомоги. Цього року ми зробили наступний крок і дали старт проекту «Я маю право!», в рамках якого ми доносимо українцям інформацію про їхні права й вчимо ці права захищати. Запуск сайту проекту – важливий крок, адже кожен може скористатися порталом http://pravo.minjust.gov.ua/ та отримати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав у різних життєвих ситуаціях», – зазначив Петренко.

Чиновниця Мін'юсту позичила 4 мільйони й придбала за них квартиру в КиєвіСпівробітниця одного з управлінь департаменту публічного права Міністерства юстиції позичила чотири мільйони гривень на нове житло.

Як зазначається, на сайті можна отримати актуальну інформацію про проект, свіжі новини та контакти, а також дізнатися, куди звернутися в разі порушення прав.

У Мін'юсті обіцяють, що на сайті регулярно з'являтимуться нові матеріали, які навчатимуть, як не допустити порушення своїх прав, зокрема, як правильно оформити договір оренди землі, як оформити нарахування субсидій та які наслідки виникають у разі несплати аліментів.

Як повідомлялося, загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!» реалізується Міністерством юстиції в співпраці із системою надання безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження» та інших міжнародних партнерів та донорів.

Зазначимо, в Кабміні збираються вивести в’язниці з-під керівництва Мін’юсту.

Як Петренку працюється на посаді голови Мін'юсту, можна прочитати в матеріалі «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: