Зубко розповів, коли компослуги подешевшають

Читать на русском
Вартість комунальних послуг можна зменшити лише за рахунок зменшення енергоспоживання. Також ідеться про скорочення обсягів споживання газу та видатків на субсидії.

Вартість комунальних послуг можна зменшити лише за рахунок зменшення енергоспоживання. Також ідеться про скорочення обсягів споживання газу та видатків на субсидії.

Про це заявив віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на міжнародному інвестиційному бізнес-форумі з питань енергоефективності, передає «Слово і Діло».

«Для того, щоб вартість комунальних послуг була меншою, необхідно скоротити споживання енергетичних ресурсів», – підкреслив віце-прем'єр.

Він переконаний, що завдяки досягненням України зі створення ефективного законодавства у сфері енергетики та житлово-комунального господарства технічна підтримка з боку міжнародних партнерів посилиться.

«Цей рік був проривним з точки зору ухваленя законодавства. Йдеться не лише про Енергетичну стратегію, але й закон про ЖКП, що передбачає появу в Україні відповідального власника, відповідального споживача, який вимагає якісних послуг за справедливою ціноб. Важливими є також закони про облік енергії, закон «Про енергоефективність будівель», – зауважив Зубко.

Як наголосив віце-прем'єр, технології, які прийдуть в Україну, допоможуть скоротити енергоспоживання навіть не на 50%, а на 60%.

Зубко додав, що лише після того, як Україна щорічно скорочуватиме обсяги споживання газу та видатки на субсидії, можна буде говорити про енергетичну незалежність нашої країни.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко не виконав обіцянку щодо незмінності критеріїв для отримання субсидій в опалювальному сезоні 2017/2018.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: