Про що екс-президент Грузії попросив у Порошенка

Читать на русском
Лідер партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі закликає президента Петра Порошенка припинити провокації й атаки на його прихильників.

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі закликає президента Петра Порошенка припинити провокації й атаки на його прихильників.

Про це він написав у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Я звертаюся до Порошенка. Навіщо вам ці провокації? Не нападайте і не змушуйте людей відбиватися! Це мирна акція! Невже досвід вас нічому не навчив!?», – заявив Саакашвілі.

Цьому передувала спроба штурму наметового містечка.

«Вони хотіли витягти мене з намету, але переплутали намети і напали на сусідній, зі сплячими активістами, жорстоко побили людей», – написав Саакашвілі з цього приводу.

Раніше повідомлялося, що політик під час нападу перебував у готелі «Київ».

Нагадаємо, 5 грудня у Києві затримали колишнього президента Грузії, екс-очільника Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі в рамках справи про сприяння учасникам злочинних організацій та їх укриття. Однак пізніше прихильникам політика вдалося його звільнити під час транспортування.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протягом наступних 24 годин правоохоронці зроблять все можливе, щоб Саакашвілі був доставлений в слідчі органи.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: