Саакашвілі відповів ГПУ на запит щодо розшуку

Читать на русском
Экс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що не ховається від правоохоронних органів.

Экс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі заявив, що не ховається від правоохоронних органів.

Про це він сказав увечері 5 грудня під час виступу перед Верховною Радою, коментуючи запит Генпрокуратури про оголошення його в розшук, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Вони говорили, що я в розшуку. Поліцейські, ось я! Я ж в розшуку? Я готовий! Я тут! Але я не раджу вам виконувати злочинні накази», - сказав він.

Саакашвілі закликав мітингувальників під Верховною Радою не розходитися. «Я знаю, що важко бути на морозі. Але ще важче - коли ви мене звільняли», - сказав він.

Обшуки, затримання та арешт: формула Саакашвілі та імпічмент ПорошенкаПісля маршу за імпічмент президента СБУ прийшла з обшуками до квартири Саакашвілі. Політик затриманий, а обшуки тривають. У ситуації розбирались експерти.

Крім того, Саакашвілі заявив, що не знає українського олігарха Сергія Курченка. За його словами, оприлюднений генпрокуратурою аудіозапис переговорів з ним є фальшивкою.

Нагадаємо, що 5 грудня у Києві затримали колишнього президента Грузії, екс-очільника Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі в рамках справи про сприяння учасникам злочинних організацій та їх укриття. Однак пізніше прихильникам політика вдалося його звільнити під час транспортування.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протягом наступних 24 годин правоохоронці зроблять все можливе, щоб Саакашвілі був доставлений в слідчі органи.

Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Сергій Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію «акцій непокори» для усунення чинної влади в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: