Порошенко: СБУ та ГПУ захистили Україну

Читать на русском
Президент Петро Порошенко прокоментував події, пов’язані із затриманням екс-губернатора Міхеіла Саакашвілі та мітингами під ВР.

Президент Петро Порошенко прокоментував події, пов’язані із затриманням екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі та мітингами під ВР.

Про це глава держави написав у соцмережах, передає «Слово і Діло».

Невловимий Саакашвілі: що буде даліОкрім страху перед законом і правоохоронними органами, більшість українців ще втратили довіру до влади.

«Думав, мене важко здивувати. Але те, що вчора побачила вся країна, приголомшило й шокувало. Дякую СБУ та ГПУ за професійний захист інтересів держави», – зазначив президент.

Нагадаємо, 5 грудня Саакашвілі затримали за підозрою в сприянні учасникам злочинної організації та підтримці злочинної діяльності. Його мали намір доправити до будівлі СБУ, проте зробити це не вдалося через сутички між силовиками та прихильниками політика.

Події розгорнулися в районі Європейської площі. Внаслідок зіткнень протестувальникам вдалося звільнити Саакашвілі, розбивши вікна у спецавтомобілі. Після цього політик вирушив під будівлю Верховної Ради з вимогою про імпічмент президента.

Сьогодні вранці поліція намагалася розшукати Саакашвілі в наметовому містечку під парламентом, проте їй це не вдалося. Між силовиками та протестувальниками сталися сутички, під час яких постраждали 11 силовиків та двоє цивільних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: