У Держдепі США засудили затримання Генпрокуратурою агента НАБУ

Читать на русском
У Держдепартаменті Сполучених Штатів Америки висловили стурбованість недавніми подіями в Україні, пов'язаними зі зривом антикорупційного розслідування на високому рівні і вилученням документів НАБУ.
Хізер Нойерт

У Держдепартаменті Сполучених Штатів Америки висловили стурбованість недавніми подіями в Україні, пов'язаними зі зривом антикорупційного розслідування на високому рівні і вилученням документів НАБУ.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в заяві прес-секретаря Держдепу Хізер Нойерт, опублікованому на сайті відомства.

Корупція чи провокація: в БПП вважають, що слід перевірити діяльність НАБУКримінальні провадження, які розслідувало Національне антикорупційне бюро, мають бути перевірені іншими правоохоронними органами.

«Зрив антикорупційного розслідування на високому рівні, арешт агентів і вилучення важливих документів НАБУ викликають стурбованість щодо відданості України боротьбі з корупцією», - йдеться в заяві.

Також в Держдепі зазначили, що подібні дії виглядають як частина зусиль по підриву незалежних антикорупційних інституцій, які підтримали США і інші країни, і підривають довіру українського народу і всього міжнародного співтовариства.

«Для України є недоцільним боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу через корупцію. Інститути по боротьбі з корупцією повинні підтримуватися, фінансуватися і захищатися», - наводяться в документі слова держсекретаря США Рекса Тіллерсона.

Сполучені Штати закликають всі гілки української влади спільно працювати над викоріненням корупції з суспільного життя.

«Усунення корупції є ключем до досягнення стабільності, безпеки і процвітання для всіх українців», - відзначили в Держдепі.

Як повідомлялося, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович повідомила про те, що Вашингтон продовжить надавати підтримку Національному антикорупційному бюро України та антикорупційної прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: