Луценко прокоментував затримання агента НАБУ

Читать на русском
У Генпрокуратурі заявили, що перша заступниця голови ДМС двічі називала суму хабара агенту НАБУ за легалізацію іранського та в'єтнамського громадян.
Юрій Луценко

Перша заступниця голови Державної міграційної служби Діна Пимахова двічі називала агенту Національного антикорупційного бюро суму неправомірної вигоди за легалізацію двох іноземних громадян, а на третій раз самого агента Бюро затримали працівники Служби безпеки та Генеральної прокуратури.

Про це на брифінгу розповів генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, агент НАБУ двічі приходив до першої заступниці голови ДМС і просив легалізувати іранського та в'єтнамського громадян, та своєю чергою називала певну суму за такі послуги. В одному з епізодів, як заявив генпрокурор, Пимахова отримала неправомірну вигоду.

Однак Луценко додав, що коли втретє агент НАБУ просив легалізувати іноземця, перша заступниця голови ДМС не назвала суму. Генпрокурор зазначив, що після таких дій перша заступниця голови ДМС написала заяву до СБУ наприкінці жовтня. Він заявив, що під час затримання правоохоронці не знали, що зазначена особа є агентом НАБУ, й вважає обґрунтованим проект підозри за провокацію хабара.

Нагадаємо, в НАБУ заявили, що працівники ГПУ та СБУ зірвали їхню спецоперацію. За словами прес-служби, один із працівників СБУ розкрив матеріали НСРД фігуранту розслідування, завербувавши його для майбутнього затримання агента Бюро.

Своєю чергою перший заступник голови ДМС заявила, що не вимагала хабарів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: