«Полетів, але обіцяв повернутися»: куди реально депортувати Саакашвілі

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

Навіть попри те, що Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні, його все одно можуть депортувати через те, що він систематично порушує закон.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, оцінюючи ймовірність депортації Міхеіла Саакашвілі з України.

«Річ у тім, що хоч йому й продовжили термін перебування, законом прямо передбачено, що іноземці та особи без громадянства не мають права брати участь у політичній діяльності. Цю норму закону Саакашвілі абсолютно грубим образом систематично порушує», – констатував Палій.

На цьому тлі варто згадати його заяви про підготовку політичного перевороту та промови про те, що він готовий навіть очолити уряд, нагадав політолог.

На його переконання, депортація Саакашвілі ймовірна.

«Куди саме? Зважаючи, що Саакашвілі розхвалює реформи в Грузії, в тому числі правоохоронних органів та судів, то правильним було б, щоб він на власному прикладі це довів», – додав експерт.

Без «бліцкригу» та перспектив. Колонка Євгена МагдиПолітолог Євген Магда розповідає про те, до чого призвела ініційована Саакашвілі та його прибічниками акція «За велику політичну реформу».

Реально ж розглядають дві країни – Польща та Нідерланди, уточнив він, проте поки немає впевненості, що Польща хоче його брати.

«Нідерланди – цілком можливо, оскільки його дружина є громадянкою цієї країни, але питання в тому, чи не буде повтору та всіляких спроб прорвати кордон знову? Саакашвілі буде тим персонажем, який, образно кажучи, буде таким собі Карлсоном, ро полетів, але обіцяв повернутися. Це варто розуміти. Загалом Нідерланди є цілком реальний варіантом для депортації. По-перше, країна далеко, по-друге, вона його дійсно може прийняти», – резюмував Олександр Палій.

Тим часом Міхеіл Саакашвілі повідомив, що міграційна служба продовжила йому термін перебування в Україні на три місяці.

До чого призвела ініційована Саакашвілі та його соратниками акція «За велику політичну реформу», читайте в авторському матеріалі «Без «бліцкригу» та перспектив».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: