Коболєв пояснив, як «Газпром» обійде Данію

Читать на русском
«Газпром» розглядає можливість прокладання газопроводу «Північний потік −2» поза межами територіальних вод Данії.

ПАТ «Газпром» розглядає можливість прокладання газопроводу «Північний потік −2» поза межами територіальних вод Данії.

Про це сьогодні сказав в інтерв’ю «5 каналу» голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло».

«Закон, який було прийнято, фактично вимагає від органів, які дають погодження на будівництво газовпроводів у територіальних водах Данії, вивчати аспект безпеки. Тобто, будь-який газопровід, який буде будуватися, повинен пройти тест, чи не створює він загроз безпеці цієї країни. Тому це рішення не забороняє будівництво, але ми знаємо, що вже зараз «Газпром» розглядає можливість не перетину територіальних вод Данії, і прокладення газопроводу у нейтральних водах», — сказав Коболєв, відповідаючи на запитання про те, чи заборонила Данія будівництво «Північного потоку-2».

За його словами, в прокладання трубопроводу в обхід територіальних вод Данії коштуватиме додатково 1 млрд дол. до вартості проекту і займе більше часу, ніж планувалося.

«Але коли газопровід будує пан Ротенберг (російський бізнесмен Аркадій Ротенберг - ред.), чи є це проблемо для пана Міллера (очільник «Газпрому» Олексій Міллер - ред.), я не впевнений», — додав він.

Як повідомлялося раніше, в Євросоюзі існують розбіжності з питання про будівництво газопроводу «Північний потік-2» для транспортування російського газу до Європи, й країнам-учасницям ЄС найближчим часом навряд чи вдасться прийти до консенсусу з цього питання.

Нагадаємо, голова Європейської ради закликав країни ЄС швидко підготувати законодавство, яке може перешкодити в реалізації проекту Nord Stream 2.

Раніше повідомлялося, що Україна може втратити до 3% ВВП через «Північний потік-2».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: