Стало відомо, коли суд винесе рішення у справі «Нафтогаз»-«Газпром»

Читать на русском
Арбітражний суд Стокгольма переніс граничний термін винесення рішень у справах між Нафтогазом і Газпромом. Терміни винесення рішень перенесені на грудень 2017-лютий 2018 рр.

Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма переніс граничний термін винесення рішень у справах між НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Газпром» щодо контрактів на поставку та транзит газу.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба «Нафтогазу».

Терміни винесення рішень перенесені на грудень 2017 року-лютий 2018 року.

Слухання в Стокгольмському арбітражі щодо спору «Нафтогазу» й «Газпрому» розпочалися 9 жовтня. Раніше очікувлося, що рішення в цій справі буде озвучене до 30 листопада 2017 року.

Нагадаємо, між «Нафтогазом» і «Газпромом» діють два контракти: на поставку газу та на його транзит територією України.У 2014 році в Стокгольмі були ініційовані провадження щодо кожного з цих контрактів.

Як відомо, «Нафтогаз» отримав рішення Стокгольмського арбітражу в провадженні проти російського «Газпрому» щодо контракту на поставку газу. За словами голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги «Газпрому» щодо принципу «бери або плати».

Взаємні претензії «Газпрому» й «Нафтогазу» за контрактом купівлі-продажу газу становлять близько 45,7 млрд дол. та 17,9 млрд дол. (без відсотків – 36,7 млрд та 14 млрд) відповідно.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: