Сили АТО звільнили ще один населений пункт: з'явилися подробиці

Читать на русском
Десантники 95-ї бригади звільнили населений пункт Верхньоторецьке в Донецькій області, який раніше вважався сірою зоною.

1 грудня стало відомо, що на передовій відбулися територіальні зміни.

Десантники 95-ї бригади звільнили населений пункт Верхньоторецьке в Донецькій області, який раніше вважався «сірою зоною».

Карта АТО: ситуація на сході України на 30 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 30 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Нещодавно терористи вбили в районі Верхньоторецького наших Діму Литвинчука та Максима Перепелицю. Макс був снайпером і три дні не дожив до свого 27-річчя. Не збираємося прощати сєпарам їхні забрані життя», – повідомив «Слову і Ділу» один із сержантів 95-ї бригади.

За його словами, операцію не можна називати штурмом населеного пункту.

«Скоріше це була зачистка, ми «попросили» сєпарів забратися звідси», – пояснив десантник, зазначивши, що напередодні біля Верхньоторецького почалося загострення.

За словами співрозмовника, безпосередньо під час зачистки загиблих і поранених із боку українських військовослужбовців не було.

Відзначимо, що штаб АТО вранці 1 грудня заявив про «поліпшення тактичного положення окремих підрозділів ЗСУ на донецькому напрямку».

Нагадаємо також, що минулого тижня в районі Світлодарської дуги українські підрозділи провели таку ж зачистку населених пунктів Травневе та Гладосове.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: