В ЄБРР підрахували збитки України від недостатнього зрошення землі

Читать на русском
Аналітик ЄБРР зазначив, що для реалізації повного потенціалу зрошення в Україні (розширення зрошення на 1,5-2 млн га земель) необхідно 2-4 млрд дол. інвестицій.

Україна щорічно втрачає близько $1,5 млрд валютної виручки через низький рівень розвитку систем зрошення орних земель.

Такі дані повідомив аналітик із питань аграрного бізнесу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Василь Говгера, передає УНІАН, пише «Слово і Діло».

За його словами, в Україні зрошуються менш ніж 1% орних земель, тоді як, наприклад, у США – 5,5%, у Франції – близько 5%.

«Що означає відсутність зрошення для України? Є простий економічний показник – скільки валової продукції ми не виробляємо через відсутність зрошення в нашій країні. Сьогодні це можна приблизно оцінити в 10 мільйонів тонн зернових культур, що означає близько 1,5 мільярда доларів виручки, які ми втрачаємо щорічно. Це 1,5 мільярда щорічних валютних доходів у економіку нашої країни», – сказав Говгера.

Вадим ІвченкоНародний депутат України
Івченко запевнив, що «Батьківщина» не підтримає законопроект про ринок земліСказано 15 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Аналітик ЄБРР зазначив, що для реалізації повного потенціалу зрошення в Україні (розширення зрошення на 1,5-2 млн га земель) необхідно $2-4 млрд інвестицій.

Говгера також підкреслив, що сьогодні існують три основні чинники, які стримують інвестиції бізнесу в зрошення: доступність до ефективного фінансування, невизначеність із земельним питанням, труднощі з фізичним доступом до води.

Раніше в ЄБРР дали позитивний прогноз економіці України.

Також в Європейському банку реконструкції та розвитку розповіли, що думають про приватизацію блокпакетів обленерго.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: