В ЄБРР дали позитивний прогноз економіці України

Читать на русском
У Європейському банку реконструкції і розвитку зберегли прогноз по зростанню економіки України в 2017 році на рівні 2%, а в 2018 році очікує зростання на рівні 3%.

У Європейському банку реконструкції і розвитку зберегли прогноз по зростанню економіки України в 2017 році на рівні 2%, а в 2018 році очікує зростання на рівні 3%.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це йдеться в поширеній у вівторок доповіді банку про регіональні економічні перспективи, що охоплює становище в 37 державах з ринками, що формуються.

Працівниця НКРЕКП придбала автомобіль за мільйонНачальниця одного з відділів Нацкомісії, що регулює сферу енергетики та комунальних послуг, купила автомобіль вартістю понад мільйон гривень.

Серед факторів, що роблять позитивний вплив на динаміку ВВП України, експерти ЄБРР відзначають зростання споживання і заробітної плати. Аналітики банку також вказують на успішний випуск суверенних 15-річних єврооблігацій України в вересні 2017 року на 3 млрд дол.

При цьому процентні ставки і споживча інфляція в регіоні все ще залишаються високими.

Згідно з документом, банківська система стабілізувалася, але приріст кредитування економіки залишається слабким на фоні високих процентних ставок. Споживча інфляція сповільнилася, але залишається високою (16,4% в річному вираженні в вересні).

Як повідомлялося раніше, директор Європейського банку реконструкції та розвитку по Східній Європі і Кавказу Френсіс МаліЖ розповів, що результатів приватизації в Україні немає, а продаж блокпакетів акцій обленерго була далека від європейських стандартів і не в інтересах держави.

Тим часом, Малі порівняв боротьбу з корупцією в Україні зі спортивною риболовлею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: