З РФ видворили польського історика

Читать на русском
За словами Глембоцького, він відмовився підписувати документ, який йому пред'явили співробітники ФСБ, за відсутності представників посольства Польщі.

ФСБ затримала польського історика Генріха Глембоцького в Москві і видворила його з Росії.

Про це повідомляє DW з посиланням на Інститут національної пам'яті Польщі, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, співробітники ФСБ затримали Глембоцького 24 листопада, коли він виходив з поїзда в Москві. Тоді ж йому було зачитано наказ про те, що він повинен залишити РФ протягом доби.

Конфлікт Україна-Польща: якими будуть наслідки та чого чекати заробітчанамДвосторонні відносини між Україною та Польщею знову на етапі загострення. Безумовно, в стані війни Києву краще шукати союзників, аніж нових противників. Якими можуть бути наслідки, міркували разом з експертами.

«Рішення ФСБ без вказівки фактичної причини висилки і можливості її опротестувати означає одночасно заборону на новий в'їзд на територію РФ», - йдеться в повідомленні.

За словами Глембоцького, він відмовився підписувати документ, який йому пред'явили співробітники ФСБ, за відсутності представників посольства Польщі.

Зараз історик знаходиться в Польщі. Російська сторона поки ситуацію не прокоментувала.

Відзначається, що напередодні затримання, 22 і 23 листопада, Глембоцький провів відкриті лекції в головному офісі петербурзького відділення правозахисного центру Меморіал і Польському інституті в Санкт-Петербурзі, після чого попрямував до Москви.

Раніше в Міноборони Польща заявили, що РФ готується до нового протистояння.

Нагадаємо також, РФ погрожує розірвати економічні зв'язки з Польщею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: