Польща запроваджує нові правила працевлаштування іноземців

Читать на русском
За новими правилами, декларацію про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцеві безкоштовно, замінять платними дозволами на сезонні роботи.

Нові правила працевлаштування іноземців у Польщі, яка планувала збільшити кількість робочих віз для українців, набувають чинності із січня 2018 року.

Про це заявила директорка Повітового управління праці в місті Ґруєць Мажанна Скочек, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

За новими правилами, декларацію про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцю безкоштовно, замінять платними дозволами на сезонні роботи. Процедурою сезонних робіт будуть охоплені такі галузі: рільництво, садівництво, туристична та гастрономічна.

«Ці дозволи на сезонну працю будуть двох видів: два етапи надання дозволів стосуватимуться іноземців, які перебувають поза кордонами Польщі, а один етап – іноземців, що вже перебувають на території Польщі й мають дозвіл на легальне перебування на підставі іншій, ніж сезонні роботи», – сказала Скочек.

У випадку іноземців, які перебувають за межами Польщі, роботодавець складатиме заяву про надання дозволу на сезонні роботи. На підставі цього дозволу іноземець зможе відкрити візу до Польщі.

Іноземці, які мають біометричні паспорти, зможуть в’їхати з таким дозволом до Польщі без необхідності відкриття візи. Роботодавець зобов’язаний зареєструвати іноземного працівника в управлінні праці.

Нагадаємо, 18 листопада Польща офіційно підтвердила початок дії «чорного списку» для українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: