Польща вимагає від Києва конкретних кроків в історичних питаннях

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Польщі прокоментували заяву МЗС України про «відсутність антипольських настроїв».

В ході візиту до Львова міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Варшава сподівається, що Київ перейде від декларацій до конкретних кроків в історичних питаннях.

Про це повідомило «Польське радіо», пише «Слово і Діло».

«Заява МЗС України про те, що серед українців немає антипольських настроїв, дуже нас радує, але в історичних питаннях ми чекаємо конкретних змістовних кроків», - заявив він.

Ващиковський додав, що польська сторона звертає увагу на різного роду інциденти та окремих осіб, які «ведуть себе не дуже дружелюбно».

«Польща відкрита для того, щоб з'ясовувати питання історії. Ми вже дуже давно запропонували різні канали співробітництва, з форуму польсько-української співпраці, пропозиції президента Анджея Дуди створити процес примирення на прикладі хоча б процесу Яд Вашем, який був реалізований в Ізраїлі. Чекаємо тільки відповіді, бажання до співпраці української сторони», - повідомив він.

Нагадаємо, раніше Ващиковський анонсував заборону в'їзду до країни українцям з антипольськими поглядами. На що, в МЗС України відповіли, що в Україні немає антипольських настроїв.

Тим часом, планується візит президента Польщі до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: