«Самопоміч» вимагає пояснень щодо затримань активістів

Читать на русском
Самопоміч зазначає, що лише впродовж однієї години в неділю, 26 листопада, в різних містах України були викрадені щонайменше двоє активістів.

Партія «Самопоміч» вимагає пояснень від влади з приводу низки затримань активістів.

Про це йдеться в заяві політичної партії, передає «Слово і Діло».

«Протягом останнього часу відбуваються події, які виходять за межі здорового глузду та правової держави, коли посеред вулиці без суду та слідства захоплюють людей. Здебільшого йдеться про активних учасників війни за незалежність, що розпочалася в 2014 році», – йдеться в заяві.

«Тих, хто за покликом душі в загонах волонтерів та добробатів став на захист України та зупинив ворога, сьогодні підступно виловлюють на вулиці та судять», – додається в ній.

Партія зазначає, що лише впродовж однієї години в неділю, 26 листопада, в різних містах України були викрадені щонайменше двоє активістів.

Активісти повідомляють про викрадення в Києві ветерана АТОЗа словами очевидців, ветерана АТО батальйону «Донбас» Олександра Новікова схопили в Києві в районі Індустріального мосту.

«Перший – Леонід Литвиненко, якого схопили в Новоград-Волинському, де чоловік із побратимами блокував контрабанду російського палива в Україну. До схеми причетний кум Володимира Путіна Віктор Медведчук», – пише «Самопоміч».

«Другий затриманий – це Анатолій Виногродський. Його, як повідомляють у поліції, затримали у справі про напад на охоронця в Кіровоградській області. Тобто Виногродського заарештували через те, що він захищав селян, які стали жертвами рейдерів», – заявляє партія.

«Людей, що захищали селянина, якого хотіли пограбувати, фальсифікуючи документи, сьогодні переслідують. При цьому ніхто не покараний за рейдерство», – обурюється політсила.

На думку її представників, хлопців затримали, бо вони вимагають від держави «не просто слів, а дій щодо захисту державного суверенітету, боротьби проти корупції та будівництва інституційної держави».

«Цих людей сьогодні переслідують та підступно хапають на вулицях і вивозять у невідомому напрямку, а потім вони з’являються в правоохоронних відомствах. А корупціонери та злочинці, що воювали та воюють проти держави, залишаються на волі. Реванш олігархічно-злодійського альянсу, який хоче утвердити свій контроль над нашою державою», – заявляє «Самопоміч».

Політична рада партії «Об’єднання «Самопоміч» вимагає чітких пояснень від президента Петра Порошенка, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України.

«Беззаконня має припинитися, а ресурси силових відомств мають спрямуватися на справжніх злочинців!», – переконані там.

Нагадаємо, 26 листопада поліція затримала в Києві колишнього другого командира батальйону «Донбас» Анатолія Виногродського. Паралельно в Житомирській області також був затриманий доброволець батальйону ОУН Леонід Литвиненко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: