Стали відомі подробиці «викрадення» екс-комбата «Донбасу»

Читать на русском
Поліція затримала в Києві колишнього другого командира батальйону «Донбас» Анатолія Віногродського.
Анатолій Віногродський

Поліція затримала в Києві колишнього другого командира батальйону «Донбас» Анатолія Віногродського.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення громадської організації «Рух Визволення», паралельно в Житомирській області також був затриманий доброволець батальйону «ОУН» Леонід Литвиненко.

Викрадення Гриба: суд розглядатиме апеляцію скайпомНезаконно утримуваний у Росії українець Павло Гриб не буде присутнім на судовому засіданні 7 листопада. Він вийде на зв'язок скайпом. Рідних до українця не пускають.

У свою чергу, в Національній поліції заявили, що один з колишніх керівників батальйону «Донбас» і екс-доброволець збройного формування були затримані за напад на охоронця одного з підприємств в Кіровоградській області.

«Правоохоронці встановили, що 27 липня близько 11:30 зазначені громадяни разом з іншими особами прибутку на територію ПСП (приватного сільськогосподарського підприємства, - ред.). Зловмисники побили охоронця з використанням кастетів і телескопічних палиць, завдавши потерпілому тілесні ушкодження. Крім того, нападники відібрали у потерпілого його особисте майно, завдавши збитків на суму понад 650 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

У поліції запевнили, що затримання проводилися підставі постанов суду в Києві та Житомирській області. В автомобілі, яким пересувався один із затриманих, правоохоронці виявили біти та ножі.

Дії затриманих були кваліфіковані слідчими статті «розбій» Кримінального кодексу України. Затриманим було заочно повідомлено про підозру. Дана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, раніше громадська організація «Рух Визволення» заявила про викрадення активіста, ветерана АТО батальйону «Донбас» Олександра Новикова.

Пізніше, Єгор Соболєв розповів подробиці викрадення АТОшніка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: