Соболєв розповів подробиці викрадення АТОвця

Читать на русском
Нардеп висловив побоювання, що після викрадення Новікова це може повторитися з іншими членами руху.

Викраденням активіста «Руху Визволення», бійця батальйону «Донбас» Олександра Новікова займалися дві групи спецпризначенців із Маріуполя та Києва.

Про це заявив народний депутат Єгор Соболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Біля ТЦ «Мармелад» на вулиці Борщагівській він із товаришем був заблокований у своїй машині двома групами спецпризначенців. За нашими даними, одна група маріупольська, інша – київська. Вони вибили вікна з обох сторін, витягли його й товариша на вулицю, не представляючись і не пояснюючи, що відбувається, – це нам уже очевидці розповіли – поклали на асфальт», – сказав Соболєв.

Він додав, що після цього Новікова вивезли в невідомому напрямку, а його машину з вибитими вікнами почали оформлювати як речовий доказ. Нардеп не зміг уточнити, хто саме оформлював машину.

«Я одразу, як туди приїхав, побачив розбиту машину й на водійському сидінні чоловіка в балаклаві й камуфляжі. Він сказав, що мене знає, але представитися не може, сказав, що він зі спецпідрозділу, але не захотів уточнити, з якого саме. Сказав, що тут перебуває за завданням слідчого на ім'я Сергій», – розповів Соболєв.

Він додав, що поруч стояв автобус із затемненим склом і з групою людей у камуфляжі.

«Вони відмовилися представитись, а різко закрили двері й почали виїжджати з парковки. Їхали просто на мене, я зробив крок убік, а вони швидко рвонули в напрямку проспекту Перемоги», – сказав Соболєв.

За його словами, ніхто не знає, за що затримали Новікова й куди повезли.

Соболєв додав, що підозрює, що Новікова можуть вивезти до Маріуполя. А його викрадення пов'язує або з тим, що «Новікова в 2015 році шантажувала військова прокуратура з вимогою свідчити проти Семена Семенченка», або з тим, що учасники руху почали блокувати «нелегальне збагачення президента та Медведчука» через постачання на територію України палива з Росії.

Також нардеп висловив побоювання, що після викрадення Новікова це може повторитися з іншими членами руху, а також, що «можуть початися репресії родини Новікова, яка мешкає в Макіївці».

Як пише УП, в поліції Солом'янського району відповіли, що «не можуть це коментувати».

Раніше Соболєв заявляв, що поліція провела обшуки в сім'ях п'яти учасників акції протесту біля Верховної Ради, їм інкримінують «участь у незаконних збройних формуваннях».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: