Опозиціонерка Романова втекла в Україну – ЗМІ

Читать на русском
Активістці Нової опозиції, російській опозиціонерці Ользі Романовій вдалося виїхати до Києва. Романова поїхала з Москви до Києва через Мінськ на BlaBlaCar.
Ольга Романова

Активістці «Нової опозиції», російській опозиціонерці Ользі Романовій вдалося виїхати до Києва.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на блог російського політика В'ячеслава Мальцева на французькому сайті Mediapart.

Акції опозиції в РФ: поліція проводить арешти і обшукиУ Росії поліція обшукує офіси опозиційного політика Навального і затримує координаторів акцій.

Романова виїхала з РФ після її затримання і допиту в якості свідка у кримінальних справах про тероризм і екстремізм.

Згідно з повідомленням, Романова поїхала з Москви до Києва через Мінськ на автомобілі з сервісу BlaBlaCar.

В кінці жовтня стало відомо, що учасників «Нової опозиції» Ольгу Романову і Андрія Титкова затримали за акцію на Устьїнському мосту в Москві. Там опозиціонери повісили манекен з гаслами «Пиня йди» і «Путін - смерть. Революція - життя. 05.11.2017 ». «Пиней» в Росії називають президента країни Володимира Путіна.

Незабаром після проведення цієї акції, а саме 5 листопада, вдома у Романової пройшов обшук, після якого опозиціонерку відвезли в ФСБ. Її допитали як свідка у кримінальних справах про тероризм і екстремізм, порушених стосовно членів руху «Артпідготовка».

Це рух у жовтні було визнано екстремістським і заборонено судом. Тоді Романової сказали, що в подальшому її статус може змінитися на обвинувачену.

Як повідомлялося, в пункті контролю «Київ-пасажирський» громадянка Росії, яка прибула одним з поїздів в українську столицю, попросила статус біженки з-за політичного переслідування на території РФ.

Крім того, «ДНР» інтенсивно закидає агентуру на підконтрольну територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: