Лідер венесуельської опозиції знайшов притулок у посольстві Чилі

Читать на русском
Заступник голови парламенту Венесуели Фредді Гевара з 4 листопада 2017 року перебуває в посольстві Чилі в Каракасі і просить там притулку.
Фредді Гевара

Заступник голови парламенту Венесуели Фредді Гевара з 4 листопада 2017 року перебуває в посольстві Чилі в Каракасі і просить там притулку.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це 5 листопада заявила прес-служба міністерства закордонних справ Чилі, пише DW.

Президент Венесуели проситиме допомоги у ПутінаМадуро додав, що боїться вторгнення США після того, як американський президент Дональд Трамп заявив, що розглядає можливість військової інтервенції проти авторитарного уряду.

Зокрема, опозиціонер попросив чилійського посла надати йому захист, оскільки побоюється за власну безпеку. Відзначено, що до такого кроку політика підштовхнуло ухвалене 3 листопада рішення Верховного суду Венесуели про зняття з нього депутатської недоторканності.

У зв'язку з цим проти Гевари можуть почати процес по звинуваченню в публічних закликах до масових виступів проти президента країни Ніколаса Мадуро. У разі засудження політику загрожує до 10 років ув'язнення.

Як зазначається, 31-річний Гевара став вже шостим венесуельським опозиціонером, який попросив притулку в чилійському посольстві. Серед них були також четверо суддів, яким пізніше вдалося виїхати за кордон і отримати політичний притулок в Чилі.

Як повідомлялося, Венесуела погрожує США нападом у відповідь.

Раніше повідомлялося, що Венесуела хоче повністю перейти на криптовалюту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: