НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ в недоотриманні підприємством $10 мільйонів

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро підозрюють одного колишнього і двох чинних чиновників УЗ у зловживанні службовим становищем.

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому заступнику глави «Укрзалізниці», чинним директору одного з департаментів і заступнику директора однієї з філій УЗ.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі НАБУ.

Посадовців підозрюють у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, внаслідок чого Державна адміністрація залізничного транспорту України недоотримала 10,2 мільйонів доларів доходів (станом на дату вчинення злочину 97 млн грн)», – зазначили в Бюро.

За версією слідства, на початку 2014 року підозрювані, використовуючи своє службове становище і будучи членами Тарифної комісії Державної адміністрації залізничного транспорту України застосували без наявних на те підстав на користь низки експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на вантажні перевезення. Тобто чиновники зазначили, що тарифи будуть пільговими, якщо перевізники виконають гарантовані обсяги перевезень. Перевізники умову не виконали, але пільга все одно була надана.

Наразі, вирішується питання про обрання запобіжного заходу згаданим особам.

Нагадаємо, після відповіді Кабміну НАБУ не відкривало кримінальну справу проти членів НАЗК.

Раніше НАБУ домоглося арешту майна екс-глави суду в Луганській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: