У Дніпропетровській області контрактника посадили за ґрати

Читать на русском
У Дніпропетровській області суд засудив до 3,3 року в'язниці військовослужбовця-контрактника за ухилення від служби.

У Дніпропетровській області суд засудив до 3,3 року в'язниці військовослужбовця-контрактника за ухилення від служби.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України, передає «Слово і Діло».

Як розповіли в прокуратурі, в травні 2017 року військовослужбовець самовільно залишив частину й був відсутній за місцем проходження служби протягом чотирьох місяців.

Контрактна армія в Україні: «за» і «проти»Восени минулого року глава держави заявив, що армія в Україні стає контрактною, а зараз у планах уряду повний перехід на контрактну службу до 2020 року. Детальніше про службу в армії розповіли експерти.

«Зазначеного солдата суд визнав винним у тому, що він на початку травня 2017 року з бажанням тимчасово ухилитися від проходження військової служби самовільно залишив військову частину й продовжував незаконно перебувати за її межами більш ніж 4 місяці. При призначенні покарання суд врахував щире розкаяння обвинуваченого, а також той факт, що зазначений солдат, так і не ставши на шлях виправлення, вдруге вчинив злочин, пов'язаний з ухиленням від військової служби», – йдеться в повідомленні.

«На підставі статей 71 та 72 КК України за сукупністю вироків шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком військовослужбовець відправлений до місць позбавлення волі терміном на 3 роки та 3 місяці», – резюмували в прокуратурі.

Раніше повідомлялося про смерть контрактника на полігоні в Рівненській області.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів про нові умови служби для контрактників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: