Військовим платитимуть за перший контракт

Читать на русском
Особам рядового складу після укладення першого контракту виплатять вісім розмірів прожиткового мінімуму – 14096 гривень.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою суттєво змінена система нарахування виплат військовим.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, йдеться про постанову №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу та інших осіб», передає «Слово і Діло».

«Документом визначений новий механізм установлення посадових окладів та окладів за військовим званням. Щорічне збільшення розмірів прожиткового мінімуму (чи за певних умов мінімальної заробітної плати) автоматично підвищуватиме розміри посадових окладів та окладів за військовими званнями. Запроваджені нові виплат –: одноразова грошова допомога військовослужбовцям після укладення першого контракту», – йдеться в повідомленні.

Так, рядовим після укладення першого контракту виплатять вісім розмірів прожиткового мінімуму (14096 грн), особам сержантського й старшинського (молодшого начальницького) складу – дев'ять розмірів прожиткового мінімуму (15858 грн), особам офіцерського складу – десять розмірів прожиткового мінімуму (17620 грн).

Три роки на посаді: як виконує обіцянки міністр оборони Степан ПолторакСимволічно, що міністра оборони призначили в День захисника України. «Слово і Діло» вирішило нагадати про основні обіцянки глави Міноборони.

Документом визначено збереження надбавки за вислугу років; надбавка за службу в умовах режимних обмежень; надбавка за кваліфікацію; премія. Один раз на рік військовослужбовцям (крім строкової військової служби), як і раніше, виплачуватиметься матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує місячного грошового забезпечення; допомога для оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення. Щомісячна винагорода військовослужбовцям, які виконують завдання в зоні АТО, на лінії бойового зіткнення становитиме не менш ніж 10 тис. грн; в інших місцях проведення АТО – не менш ніж 4,5 тис. грн.

У майбутньому зміни також дозволять переглянути питання пенсій для військових. Проте конкретні суми виплат залежатимуть від ухвалення бюджету на наступний рік.

Зазначимо, Міністерство оборони України планує підписати контракт на закупівлю БТР-4Е останньої модернізації для потреб української армії.

Раніше міністр оборони Степан Полторак запевнив, що Україна розбудовує ЗСУ, які мають досягти найвищого рівня партнерства з НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: