Порошенко розповів про нові умови служби для контрактників

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Львівської області згадав, як проходив службу в радянській армії.

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Львівської області згадав, як проходив службу в радянській армії.

Виступаючи у Львівському бронетанковому заводі 14 липня, він зазначив на жахливих умовах проживання в казармах і повідомив, що сьогоднішніх військових подібне участь обійде, передає «Слово і Дело».

«Я запропонував Міністерству оборони, щоб 1 млрд грн було витрачено на новітні, мені навіть не повертається язик сказати слово казарми, це гуртожитки для контрактників. Ви знаєте, що за моїм наказом ми завершили демобілізацію. Уже понад 90 тисяч українців добровільно вступили до лав ЗСУ, уклали контракти. І для того, щоб було легше контрактникам приймати рішення, щоб більш якісно вони могли проходити бойове навчання, було прийнято рішення побудувати до 100 будинків для контрактників, де вони матимуть можливість і відпочити, і душ прийняти, тому що коли я проходив службу в армії , нам за статутом заборонялося відвідувати баню раніше, ніж раз на тиждень. А на полігонах були кожен день. І ось на сьогоднішній день ми остаточно відходимо від радянського минулого і наші контрактники, а я думаю, що від 8 до 10 бригад зможуть сьогодні скористатися цією президентської ініціативою, матимуть абсолютно нормальні умови», - зазначив він.

Нагадаємо, 24 серпня 2015 року Президент України Петро Порошенко пообіцяв збільшити контрактну складову армії і втілив свої слова в життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: