СБУ затримала контрактника, який воював за «ДНР» в 2014 році

Читать на русском
Служба безпеки України затримала в Донецькій області військового-контрактника, який у 2014 році воював на боці ДНР.

Служба безпеки України затримала в Донецькій області військового-контрактника, який у 2014 році воював на боці «ДНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

За інформацією СБУ, чоловік з липня 2014 приєднався до бойовиків «ДНР» під впливом російської пропаганди.

«Як артилерист брав участь в бойових діях біля населених пунктів Сніжне, Дмитрівка та Іловайськ. У серпені 2014 року був поранений. Після виходу з лікарні бойовик повернувся до свого угруповання. Пройшов навчання під керівництвом російських військових представників на прізвисько «Терек» і «Урал». Воював під Дебальцевим», – розповіли в СБУ.

Навесні 2015 колишній бойовик «нібито розчарувався в ідеях «Новоросії» і поїхав у Росію, де живе його сестра». При цьому він скористався «посвідченням учасника ополчення ДНР», підписаним Ігорем Стрєлковим(Гіркиним).

«Через скрутне фінансове становище навесні 2016 року бойовик вирішив повернутися в Україну і вступити до лав ЗСУ. Він був направлений в один з підрозділів, яке бере участь в проведенні антитерористичної операції, і затриманий співробітниками Служби безпеки України», – зазначили у відомстві.

Проти затриманого порушено кримінальну виробництво за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України, йому повідомлено про підозру, слідство триває.

Нагадаємо, 8 травня СБУ затримала групу торговців, які продавали вивезену з району проведення АТО зброю і боєприпаси в декількох областях України.

Раніше прикордонники не пустили в Україну вісьмох громадян Киргизії, Білорусі та Росії, які їхали взяти участь в провокаціях в Одесі на 9 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: