Викрадення проповідника Ґюлена: оточення Трампа під підозрою

Читать на русском
Оточення Президента США Дональда Трампа підозрюють в причетності до викрадення Фетхуллаха Гюллена.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер підозрює, екс-радника Трампа Майкла Флінна, який був звільнений з президентської команди за зв'язки з РФ в причетності до екстрадиції ісламського проповідника з США Фетхуллаха Гюллена.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на осіб, знайомих з розслідуванням, пише «Слово і Діло».

«Слідчі з групи спеціального прокурора Роберта Мюллера перевіряють інформацію про угоду, за умовами якої колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн мав викрасти мусульманського проповідника Фетуллаха Ґюлена, що проживає в США, і передати його владі Туреччини», - пише видання.

За їхніми даними, Флінн і його син - Майкл Флінн-молодший, повинні були отримати за це 15 мільйонів доларів.

Трамп намагався вплинути на перебіг розслідування проти Флінна – екс-директор ФБРКолишній голова ФБР повідомив, що президент США Дональд Трамп намагався вплинути на розслідування Бюро щодо Флінна.

Відзначається, що такі відомості про змову були отримані слідчими в рамках розслідування про можливе втручання Росії у виборчу кампанію 2016 року в США.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 липня 2016 року в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту. Тоді, влада Анкари звинуватила в організації спроби військового перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Фетхуллаха Ґюлен відомий, як турецький письменник, колишній імам і проповідник, ісламський громадський діяч, який проживає в добровільному вигнанні в Сейлорсбурге, штат Пенсільванія, США.

Тоді, влада Туреччини пригрозила, що винуватці заплатять високу ціну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: